ABOSTAV stavební s.r.o.

Poradíme si s přestavbou bytového jádra, luxusní koupelny, kuchyně, vestavěnými skříněmi, pokládkou plovoucí podlahy, stavbou sádrokartonové příčky. Samozřejmostí jsou také malířské, elektro, instalatérské, lakýrnické a další práce. Není důvod čekat, splňte si svůj sen již nyní!

Adresa: Trnová 313, 330 13 Trnová
Telefon:608 481 240
377 956 604
Email:info@abostav.cz
Web:www.abostav.cz

Kontaktní osoby
Jaroslav Kydlíček
jednatel
608 481 240
info@abostav.cz

Poslat poptávku
^.+$
Musíte vyplnit jméno a příjmení.
^[-!#$%&\'*+\/0-9=?A-Z^_a-z{|}~](\\.?[-!#$%&\'*+\/0-9=?A-Z^_a-z{|}~])*@[a-zA-Z](-?[a-zA-Z0-9])*(\\.[a-zA-Z](-?[a-zA-Z0-9])*)+$
Musíte zadat správně email.
^((\+|00)[0-9]{3}[\ -]?)?[\ -]?[0-9]{3}[\ -]?[0-9]{3}[\ -]?[0-9]{3}$
Musíte zadat správně telefon.
Opište:
^.+$
Chybně opsaný kód.
 

ČLÁNKY

Články

Elektronická evidence tržeb (EET) a bytová družstva/SVJ

Pokud Vaše bytové družstvo přijímá nájemné, zálohy na služby či jejich nedoplatky, různé administrativní poplatky apod., pak byste měli být na pozoru směrem k elektronické evidence tržeb (EET). 

SVJ a nebytové jednotky ve spoluvlastnictví

Častým případem je, že v domě, rozděleném na jednotky, se nachází nebytová jednotka rozdělená původním vlastníkem domu, většinou BD nebo s.r.o., mezi vlastníky bytových jednotek. Po rozdělení pronajaté nebytové jednotky podílovým spoluvlastníkům obvykle sjedná novou nájemní smlouvu společenství vlastníků.

Problémy spoluvlastníků nebytových jednotek od 1. 1. 2018

Od roku 2018 platí novela občanského zákona ve věci znovuzavedení předkupního práva spoluvlastnického podílu na nebytové jednotce v domě. Společně s dalšími odbornými organizacemi, činnými v oblasti bytového spoluvlastnictví jsme ještě před přijetím úpravy NOZ informovali poslance o problémech, který spoluvlastníkům nebytových jednotek, zejména garážových stání, neuvážená novela přinese:

Přeměna právní formy Bytového družstva na obecné Družstvo

Po převodu všech jednotek bytového družstva do vlastnictví jeho členů, zůstaly v majetku družstva nebytové jednotky pronajímané osobám, které nejsou členy družstva. 

Převody bytů a dům jako celek

Před převáděním bytů do vlastnictví je nutno vypracovat Prohlášení, kterým se dům rozdělí na bytové a nebytové jednotky a určí se společné prostory. Z naší praxe vypracovávání Prohlášení zjišťujeme problémy v domech, které mají několik vchodů se samostatnými čísly popisnými.

Zkušenosti s dohodou vlastníků o jiném přispívání na správu společných částí domu

Naše firma, jako profesionální předseda společenství vlastníků, vyšla vstříc potřebě společenství a navrhla jiný způsob přispívání na správu společných částí domu, než je obvykle používán a to podle spoluvlastnických podílů.

Poradna

Převod družstevního podílu do SJM

Dotaz: Dobrý den, pokud jsem nabyl družstevní podíl před manželstvím a chci jej nyní převézt na sebe a manželku, tedy do SJM.

Odstoupení předsedy SVJ ze své funkce

Dotaz: Dobrý den, jakým způsobem může odstoupit předseda SVJ ze své funkce, když ho nikdo nechce vystřídat? Dokonce ani zvolení náhradníci? Bruna

Přeplatky z vyúčtování v družstvu při prodeji družstevního podílu

Dotaz: Dobrý den, prodal jsem družstevní byt v Klášterci nad Ohří. Na tamním družstvu mně bylo sděleno, že konečné vyúčtování za rok 2021 bude posláno do rukou nového majitele.

Co s ponechanými věcmi po zemřelém podnájemci v družstevním bytě?

Dotaz: Dobrý den, prosím o radu. Máme družstevní byt, který jsme pronajali podnájemci, ale ten nyní zemřel - již neměl podnájemní smlouvu prodlouženou /přesto v bytě ještě bydlel/.

NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY

Dotaz:  Dobrý den, pokud jsem nabyl družstevní podíl před manželstvím a chci jej nyní převézt na sebe a manželku, tedy do SJM. Celý dotaz
Dotaz:  Dobrý den, jakým způsobem může odstoupit předseda SVJ ze své funkce, když ho nikdo nechce vystřídat? Dokonce ani zvolení náhradníci? Bruna Celý dotaz

NAPIŠTE NÁM

Adresa:
Obyvatele.cz
Štětínská 344/32
181 00 Praha 8 - Bohnice

E-mail: info@obyvatele.cz
IČ: 28498003
DIČ: CZ28498003

O NÁS

Obyvatelé.cz jsou prvním specializovaným portálem pro bytové domy.

Projekt Obyvatelé.cz vznikl na základě potřeb lidí z našeho okolí bydlících v bytových domech. Před jeho vznikem neexistoval papírový magazín, ani online služba, která by cíleně pomáhala komunikaci v bytových domech.

Vyberte region kliknutím na mapu nebo výběrem z rolítka
a odešlete formulář

výběr regionu
Zavřít
Praha Karlovarský kraj Ústecký kraj Liberecký kraj Královéhradecký kraj Pardubický kraj Olomoucký kraj Moravskoslezský kraj Zlínský kraj Jihomoravský kraj Vysočina Jihočeský kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj